HTML

monori SzDSz

a monori SzDSz naplója. események. hírek. érdekességek egy alapszervezet életéből.

mindenféle


naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

legfrissebb

Internetes kampányt indítunk

2007.06.22. 13:39 madachy

Tag- és szimpatizánstoborzó kampányba kezdtünk az internet segítségével. A választókerületben mintegy 18.000 főt tudunk így elérni, ebből Monoron mintegy 4000-et. A Marketig Centrum egy idei felmérése alapján a liberalizmust szimpatikusnak tartók, vagy nem elutasítók között igen nagy az internethozzáféréssel rendelkezők aránya. Ez az adat megfordítva azt jelenti, hogy az internettel rendelkezők között nagyobb arányban találhatunk szimpatizánst, potenciális tagot. A kampány anyagi erőforrásai elenyészőek, ezt saját forrásból biztosítjuk. A kampányt - első felében - magunk, majd a szerzett tapasztalatok fényében a vecsési és a gyömrői szervezetekkel közösen kívánjuk megvalósítani. A tapasztalatokat természetesen a többi alapszervezettel is meg fogjuk osztani.

5 komment

Címkék: közlemények

A bejegyzés trackback címe:

https://monoriszdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr64103822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NO IWIW 2007.06.24. 22:19:33

Tisztelt Monori SZDSZ!

Remélem nem törlik hozzászólásomat.

Semmi kifogásom az ellen, hogy különféle kampányba kezdenek, illetve az ellen sem, ha tagjainak esetleg az IWIW-en saját felhasználói nevet indítanak.

Viszont azt felháborítónak tartom, hogy IWIW-en véletlenszerűen ismeretlen embereket bejelölnek (mondjuk az alapján, hogy az ember Monort adta meg lakhelyének).

Az is kifogásolható ha mondjuk cégek marketing célra használják az ilyen rendszereket, de az, hogy politikai célok eszköze legyen az IWIW és társai az már nagyon durva.

Természetesen nem az SZDSZ miatt mondom mindezt, mert ugyanez lenne a véleményem akkor is ha ezt bármelyik másik párt követte volna el.

Így kérem a jövőben tartózkodjanak az ilyen típusú kampányoktól.

Amennyiben természetesen úgy vélik, hogy szimpatizásaikat szeretnék összegyűjteni az IWIW-en, arra áldásom, viszont ezt ne használják kampány célokra.

Köszönöm.
NO IWIW

madachy 2007.06.25. 12:05:56

Kedves NO IWIW

Természetesen nem törlünk semmilyen hozzászólást. Szólásszabadság van, és igyekszünk ennek megfelelően eljárni.

Felháborodását mindezek mellett nem értem. Mennyiben más ez a fajta kampány, mintha a BM adatbázisából megvettük volna a nevét és a címét és a postaládájába tettük volna a reklámkiadványunkat. Macerásabb kibontani, elolvasni, összegyűrni, kidobni, mint visszautasítani egy kattintással az ismeretséget.

Természetesen jogunk van használni az iwiw-et, erre is. Nincs a felhasználási feltételekben erre vonatkozó passzus, így nem tudom garantálni, hogy a jövőben nem fogunk élni ezzel a lehetőséget. Természetesen tiszteletben tartjuk meggyőződését, és ha megírja, milyen névre ne küldjünk meghívót, üzenetet, stb., megígérhetem, hogy nem fogjuk zavarni.

Gaius Liber 2007.07.01. 20:59:50

Kedves NO IWIW!

Meglep, hogy ezt Ön kampánynak nevezi. Hiszen nem nészerűsítettük se magunkat, se a politikánkat. Egyszerű ismerőskeresés volt ez, mivel sajnos városunkban igen kevesen tudták, hogy egyáltalán létezünk.
Nevezhetjük közvéleménykutatásnak is: habár ilyen célunk nem volt, az eredmények magukért beszélnek.
Ez azonban nem volt kampány, senkit nem agitáltunk, győzködtünk.

Mellékesen: lehet, hogy most újat mondok/írok Önnek: az iwiw-portálon bizony régen megy a politika. Vannak fent politikusok is, akik hirdetőtáblájukon nem igazán a csőrögefánk receptjét szokták közzétenni. És bizony pártszervezetek is működnek a portálon, minden oldalról. És azok sem teadélutánokat szerveznek ifjú festőművészeknek.

De természetesen igaz: aki nem kíváncsi ránk, nem zaklatjuk.

Feltéve, hogy valaki nem veszi zaklatásnak a puszta létünket...most nem Önre gondoltam.

NO IWIW 2007.07.03. 23:32:48

Gaius Liber!

Értem amit ír, de véleményemet mellet továbbra is kitartok.
Főleg talán azért, mert informatikus lévén ilyen és hasonló rendszerekkel foglalkozom. Úgy érzem mindennek megvan a maga hely.
Pl. az IWIW fő feladata, hogy rég elfeledett ismerőseinket megtaláljuk, ismét felvegyük velük a kapcsolatot. Ezen kívül persze lehetőség van arra, hogy másokkal megvitassuk ügyes bajos dolgainkat (erre a fórum rész ad lehetőséget), illetve megosszunk minden földi jót magunkról (képek, elérhetőség, hogyan látjuk a világot, stb.)

Mindig bosszant ha egy jól kidolgozott rendszert nem arra használják amire tervezték és azzal annak színvonalát csorbítják. (Ne értsen félre. Nem arra gondolok, hogy Önöknek vagy más szervezetnek nincs helye az IWIW-en, hanem arra, hogy mindennek tiszteletben kell tartani mindig azt, hogy egy rendszert miért is készítettek, mi annak a feladata.) Igen a politikának is megvan a helye még az IWIW-en is csak meg kell találni.

Pl. a politikára fogékonyak az IWIW-en a politikai popic-okban politizálnak, mert annak ott a helye (és nem ott ahol az emberek a kertápolással foglalkoznak). Ha egy politikus, vagy egy párt csinál egy accountot és ott politikai dolgokat tesz közzé, azzal sincs semmi baj, hisz mindenkinek szuverin joga azt írni magáról amit csak szeretne (persze ha ez nem ütközik törvénybe, jogszabályba, stb.).

De gondoljon bele, ha mondjuk van egy főzéssel kapcsolatos topic és ott valaki a mákosguba és a babgulyás receptje között közzé tenné, hogy hahó itt vagyok, nem vagy esetleg szimpatizáns? Biztos lenne olyan aki reagálna, de ettől függetlenül szerintem az adott topic olvasóit is nagyon zavarná hogy valaki belerondított a beszélgetésükbe. A köznapi néven ezt hívják úgy hogy \\\"SZÉTOFFOLJÁK a topicot\\\".

Nagyon sok lehetőség van arra, hogy valaki felhívja magára a figyelmet. Az e-mailtól (feltéve ha az max tájékoztató nem SPAM), a levélen át a bannercserétől plakátig sokminden.

Természetesen van ami pénzbe kerül és van ami nem. Van ami hatékonyabb és van ami kevésbé, de rengeteg eszköz rendelkezésre áll.
Pl. tavaly az SZDSZ-től is kaptam e-mailt a kampány idején de mégsem éreztem azt tolakodónak. Sőt bevallhatom még az e-mailban található weboldalt is megnéztem. Viszont azt hogy csupán tartózkodási helyem alapján valaki vad idegen csak azért jelöl meg ismerősnek, hogy ezzel reklámozza magát/felhívja magára a figyelmet, azt nagyon durva tolakodásnak érzem akkor is ha ezzel nem mindenki ért esetleg egyet.

Tehát továbbra sem hiszem, hogy az IWIW arra való amire használták. Vagyis helyesbítek mielőtt ellent mondanék magamnak. Azt nem találtam elfogadhatónak ahogy használták az IWIW-et. Nem hiszem hogy direkt marketing célokra kellene felhasználni (és nem csak politikai térre értem ezt hanem az üzleti szevérára is, mert sajnos ezen a téren is vannak sajnos rossz tapasztalataim).

Üdvözlettel:
NO IWIW

madachy 2007.07.04. 11:43:29

Egyszer jelöltük be. Többször nem tettük volna, ha nem igazol vissza. Nem offoltunk topicot, nem küldtünk kéretlenül üzenetet, hanem éppen azért az egy okért, mert egy városban vagyunk, ismertséget szerettünk volna kötni Önnel. Ennél kevésbé körültekintőbben nehezen tudtunk volna eljárni, és Önnek is ennél jóval több idejébe, energiájába és bosszúságába került volna minden más próbálkozás. Ezzel szemben ez egy klikk: nem ismerem, és vége.
Sajnáljuk, ha Önnek az IWIW olyan közeget jelent, ahol egy ismeretlen ismerősnek jelölése durva tolakodás. Igyekszünk minél korrektebbül eljárni, nem akarunk senkit sem zavarni.
süti beállítások módosítása