HTML

monori SzDSz

a monori SzDSz naplója. események. hírek. érdekességek egy alapszervezet életéből.

mindenféle


naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

legfrissebb

Hitvallásunk, a nemzeti liberalizmus

2007.06.24. 15:18 Gaius Liber




A liberalizmus: szabadság, nem szabadosság, és a liberalizmus nem feltétlenül kozmopolita, nem szükségszerűen nemzetietlen. Persze korántsem nacionalista, hiszen nem gondoljuk, nem is hihetjük, hogy bármely nemzetnél magasabb rendűek volnánk mi magunk vagy nálunk magasabb rendű lenne bármelyik más nemzet. Ha olykor erősebbek vagy gyengébbek is vagyunk egymásnál, alapvetően egyenlők vagyunk. Mi, magyarok, századokon át, az elmúlt ezredévben itt éltünk, ahogy ma is itt élünk a Kárpát-medencében, és itt szeretnénk élni az elkövetkező századokban, a következő évezredben is. Hisszük, hogy más nemzetekkel való összefogáson keresztül vezet ehhez az út, de egészséges patriotizmussal, saját érdekeink legmesszebbmenőbb figyelembevételével.

Nevezhetjük akár nemzeti liberalizmusnak, hazafias szabadelvűségnek is.

A nemzet szabadságát azonban az egyén szabadsága határozza meg. Szabad és önálló döntésre képes állampolgárok nélkül nincs szabad társadalom sem. Így a leghatározottabban elutasítjuk a személyi kultuszt, az egyszemélyi irányításra irányuló törekvéseket – érkezzenek akár jobb, akár bal oldalról –, és az ezekből eredő politikai délibábokat, mint az általános és ingyenes egészségügy, a teljes foglalkoztatottság vagy éppen Nagy-Magyarország fantazmagóriái.

Mert a demokrácia alapvetően arról szól, hogy mindenki beleszólhasson a saját élete alakulásába. Az ókori elődök, az Athéni Demokrácia, a Római Köztársaság, Európa legősibb gyökerei már efelé mutattak. De közelebbi őseink, a honfoglaló magyarok is demokratikus úton választották meg a Gyulát és a Kendét (vagy Kündüt), a hadi és a vallási vezetőket. Hiszen közmegegyezés nélkül nincs - és sosem volt igazán - működő társadalom.

Arisztotelész szerint az ember: zoón politikón, vagyis politikai lény. Igaza volt! Mindenkinek természetes és jogos igénye, hogy befolyásolja saját élete alakulását! Ezt viszont apolitikus magatartással nem lehet elérni. Tehát aki a nemzeti liberalizmus, a magyar szabadelvűség  értékeit elfogadja, és saját életébe, sőt, városunk életébe építő jelleggel bele tud és kíván szólni, azt tárt karokkal várja az SZDSZ Monori Csoportja!

Bársony Atilla, elnök

2 komment

Címkék: közlemények

A bejegyzés trackback címe:

https://monoriszdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr27104894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darutoll 2007.07.09. 23:36:47

Nahát gratulálok minden szadeszesnek!
A ti drága Gyulátok kivirította a foga fehérjét.
Kellet nektek lefeküdni a maszop-nak.
Pompás.Még jó hogy elhatárolódtatok egy kis időre,gondolom én.Mert ugyis össze eszi a fene
a vezetőket.Kuncénak még volt gyomra hozzá.
Továbra is fogadjátok \\\"MELEG \\\" üdvözletünket.

madachy 2007.07.10. 18:14:10

Kedves Darutoll!

Nos, az Ön szexuális beálítottsága nem feltétlenül tartozik ránk, de legyen. Elfogadjuk üdvözletét, bár ha lehet, maradnék a magázódásnál. Gyuláért viszont sem bűntudatot, sem felelősséget nem vállalunk, vállaljanak érte a szocik, az az ő múmiájuk.
süti beállítások módosítása