HTML

monori SzDSz

a monori SzDSz naplója. események. hírek. érdekességek egy alapszervezet életéből.

mindenféle


naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

legfrissebb

Szomorúak vagyunk

2007.06.25. 20:15 madachy

Nehéz belátni, de attól tartunk tévedtük egyben s másban. Túlbecsültük a mai magyar társadalom toleranciaküszöbét. Mert kérem van egy kis helyi szervezet, egy kis párt kis csoportja, aki szeretné jelezni polgártársainak, hogy bizony itt vannak ők is. Meg itt van egy népszerű közösségi oldal. Ne nevezzük sehogy sem, mert nem ők tehetnek róla. Teljesen logikus lépés az, hogy a kis szervezet a helyi kis csoportnak, akinek se pénze se lehetősége nagy kampányokra kihasznál egy ilyen ziccert. Megkérdezi mindenkitől, hogy lenne-e a barátja. Ha nem, hát nem baj, de ha igen, az nagyszerű. Sem tolakodva, sem zaklatva, csak egyszer megjelenve, és ha nem látják szívesen, hát odébbállnak. Persze ez nem egy ilyen ország, ahol ez elférne. Itt kérem, akinek nem tetszett, hogy megkérdeztük tőle: szóba állna-e velünk, nem nemet intett, hanem vagy felmenőinket kezdte roppant intelligens módon emlegetni, vagy pedig egyből feljelentett, hogy itt zaklatás tényállása forog fenn. A nyolcvanas években ezek a típusú emberek jelentgették fel a szomszédaikat, ezek miatt olyan ez a társadalom, amilyen. Nos, egyrészt elérték, amit akartak, másrészt meg nem. Töröltettek egy regisztrációt, nagy ügy. Egy másikkal, másképp, de akkor is folytatjuk.

4 komment

Címkék: mindennapok

A bejegyzés trackback címe:

https://monoriszdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr14105753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darutoll 2007.06.30. 00:56:33

Tisztelt honfitársaim.
Ahogy itt elnézem Ady Endre arcképét....Egy két gondolat eszembe jut.
De előbb a kor tisztelete jogán idéznék...
Ezekben az időkben még levegőt is radikálisan kell venni....Bizony nagy írónk írta.
Na de visszatérvén itt a révedezésből
egy kissé.Kérdezném az Szdsz-t Ki kivel paktált össze??
Mert 1987 téli estéjén a monori Hangulat presszóban kortyoltuk a konyakos cólát barátommal.Mikor ajtó nyílik és belép rajta egy csapat ember.Ténferegnek nézelődnek,aztán volt egy ismerős köztük.Oda jön hozzánk és kéri engedjük meg hogy leüljenek hozzánk.
Leültek és pusmogtak.Felfigyeltünk a szavakra.Akasztás,lefegyverzés,rendőrség,munkásőrség,letartóztatás stb.Bíztak bennünk,ezzel nem is volt baj,de később sem.
A Vecsési alapszervezet és a monori alakulók voltak.Szóval minden komcsit elszámoltatni.Ez volt a támpont.Most pedig önök paktáltak le azokkal akik agyba-főbe verték a másként gondolkodóat.Ja kérem a pénz hatalma.
Nos kérem ezért rüheljük egynéhányan önöket.
Pedig bizony mi is önökkel voltunk a bajban.
Honfitársi üdvözlettel.

Gaius Liber 2007.07.01. 20:49:31

Ó, nem a pénz hatalma, sokkal inkább a reformkényszer okozta amaz emlegetett paktumot. Sajnos a jobboldal vezető erejétől nem várhatók komoly változások, hiszen éppen a kádári paternalizmust lovagolja meg éppen.
Ráadásul éppen nemrég volt tisztúlítás, új, fiatal vezetése van a monori szervezetnek, és új utakat készülünk járni. (Régi-új utakat, ami sokkal nehezebb, ha előítéletek alapján ítéltetünk...)
A radikalizmusnak a XXI. században nincs tere, kedves Darutoll. Igazából a radikalizmusnak mindig akkor volt tere, ha a régi ellen, valami újért jelenik meg. De sajnos a jobboldali radikalizmus nagyon is a múltba néz, és ez bizony veszélyes Hazánkra nézve. (A baloldali radikalizmust meg hagyjuk...egyszerű bohóckodás ma már...)
Ami a szétveretést illeti: azt az SZDSZ is elítélte. Ellenben az ősszel az első erőszakos tett nem a rendőrség részéről történt. Jó, tudom, minden verekedés úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt, de az erőszakos, zsidózó-rasszista elemekkel szemben egy demokratikus állam rendőrsége nem teheti fel a kezét. Gondolom, ezt Ön sem várná el.

NOIWIW 2007.07.04. 10:00:53

Este az "Internetes kampányt indítunk" -hoz is hozzászóltam ahol leírtam véleményem.

Nem értem miért kell mindig ezzel az elcsépelt frázissal jönni, hogy "ez egy ilyen ország".

Továbbra is azt mondom, hogy ott van az Önök helye is az IWIW-en és nem is kell más nevet adni annak az accountnak (MONORI SZDSZ és kész).

"A nyolcvanas években ezek a típusú emberek jelentgették fel a szomszédaikat, ezek miatt olyan ez a társadalom, amilyen."
Ezek olyan elcsépelt dolgok. Mindig egymásra mutogatunk csak. "Bezzeg a Béla,.... meg bezzeg a ......." Attól ha a szomszéd mondjuk betörő akkor már nekem is annak kell lenni? Sok oldalon működnek moderátorok. Az IWIW-en is gondolom a fórumnál (bár bevallom ott nem szoktam fórumozni). Talán nem véletlenül van ott az a gomb, hogy "Jelentem". Az IWIW ezen részét a felhasználók moderálhatják, hisz ezt a rész egy külső szemlélődő Moderátor nem láthatja át. És attól hogy egy oda nem illő jelenségre felhívja valaki a figyelmet attól az még nem "hernyóság". Az üzemeltetőnek a dolga, hogy eldöntse, hogy egy-egy jelenséget mennyire vél károsnak. Talán mivel az ö rendszere ehhez joga van. Joga van megvédeni magát, rendszerét, és azon felhasználóit akik megfelelően használják a rendszert.

"Teljesen logikus lépés az, hogy a kis szervezet a helyi kis csoportnak, akinek se pénze se lehetősége nagy kampányokra kihasznál egy ilyen ziccert."
Igen. Ez jó ziccer, csak senki nem gondol bele, hogy a rövidtávú dolgokon túl ez senkinek nem jó.

Leírom akkor a jövőképemet:
(Egy kis tanmese.)

2007.04.04.:
XY vagyok. Jött egy e-mail az IWIW-től, hogy Anita ismerősnek jelölt. Rögtön meg is néztem. Egy rég elfeledett iskolatársam volt az. Nagyon örültem. Megtudtam, hogy férjhez ment, van 2 gyereke, és jövő héten találkozni is fogunk.

2007.04.06.:
XY vagyok. Szerdán voltam egy konferencián. Kiderült, hogy fent vannak az IWIW-en. Megjelöltek és ezt egy jól eső gesztusnak vettem tőlük. Már azt is tudom rajtam kívül milyen arcok voltak még ott.

2007.12.20.
XY vagyok. Megint jött újabb 40 SPAM az IWIW-től. Sajnos már annak kell neveznem. Szerintem le is tiltom az egész accom. Ma is megjelölt 26 cég, 4 szervezet, 6 egyesület és 4 párt akikről azt sem tudom kik. Ez az egész elveszítette a varázsát. Az egész egy "SPAMfészek" lett. Boldog boldogtalant jelölget csak azért hogy reklámozhassa magát.

Igaz a mondás: 1 hülye 100-at csinál (Nem félreérteni. Nem Önök az elsők akik hasonlóra használták az IWIW-et.)
Mindenki úgy van vele, ha a másik csinálhatja akkor én is. Csak azt nem veszik észre, hogy mások munkáját és szórakozását teszik tönkre azzal, hogy nem arra használják a dolgokat amire kitalálták azt.

Szerintem ez sem a felhasználóknak, sem az üzemeltetőknek, sem pedig Önöknek nem jó.

Szerintem Önöknek is jól jön ha az IWIW-en összegyűjtenek egy kis közösséget, de ne tegyük tönkre azzal, hogy visszaélünk a rendszer adta lehetőségekkel.

Köszönöm a figyelmet:
NOIWIW

madachy 2007.07.04. 11:32:43

Jól látja a helyzetet. Nem egyértelmű a szabályozás, és van, amit mi nem gondolunk SPAM-nek, van, amit Ön igen. Továbbra sem hiszem, hogy egy bejelölés spam lenne. Éltünk és nem visszaéltünk a rendszer adta lehetőségekkel. Mindenkinek joga van új ismerősöket keresni. Még nekünk is. Akik jelentettek, azok éltek vissza a rendszer adta lehetőséggel. Ugyanúgy, mint azok, akik anyáztak, fenyegettek, válogatott sértésekkel adták tudtunkra, hogy másképp látják a világot.
süti beállítások módosítása