HTML

monori SzDSz

a monori SzDSz naplója. események. hírek. érdekességek egy alapszervezet életéből.

mindenféle


naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

legfrissebb

Hogyan is fog működni a több biztosítós egészségügy?

2007.09.25. 18:11 madachy


A több biztosítós egészségügy nem magánosítást, hanem magántőke bevonását jelenti az egsészségügyi biztosításba, valahogy úgy, ahogy a hagyományos biztosítók működnek.

Akinek van autója, annak nem jelenthet gondot megérteni a szisztémát, hiszen hasonló módon fog működni ez a rendszer is, mint a kötelező biztosításokkal. Fizetni kötelező lesz, de mi választhatjuk meg, hogy kinek, illetve a befizetett pénzünkér milyen szolgáltatást várunk el.

A biztosítók a körzeti orvosokkal, a járóbeteg-ellátókkal és a kórházakkal is fenntartási szerződést fognak kötni, tehát az intézmények állami, önkormányzati tulajdonban maradnak. Ez azért jó, mert míg a jelenlegi egy egészségbiztosító, az OEP nem tud mindent ellenőrizni, addig a magánbiztosítóknak ez létkérdésük lesz. Így biztosan nem lesznek elszámolva nem létező beavatkozások, mint a havi három szülés egy nőnél, vagy meg nem történt műtét, mint ahogy ez manapság sajnos gyakran előfordul.

Az ellenőrzés fokozása a TB járulékot nem fizetőket, és az ellátásra nem jogosultakat is kiszűri majd, ezzel is növelve a hatékonyságot.

A törvényben meghatározott TB járulékot (a bruttó fizetés 29%-a) ezután is be kell fizetnie a munkaadónak, de ezen felül, havi x forintért választhatunk magunknak extra szolgáltatásokat is. Szűrővizsgálatokat, hotel-szintű elhelyezést, kedvezményeket egészségügyi kiegészítő termékekre és szolgáltatásokra (welness, optikus, stb.)

A magán egészségbiztosítók hatékonyabb működésre fogják késztetni az ellátóhelyeket, így várhatóan mi is magasabb szintű kezelést fogunk kapni ugyanazért a befizetett járulékért.

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügyi reform

A bejegyzés trackback címe:

https://monoriszdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr57176763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása